UCBMEDIA … et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2015-06-30Læs et Ord til Dagen i dag (2015-07-01)2015-07-02
Ord for 2015-07-01
1. juli
Din blinde plet (1
"... Rens mig for skjulte synder!" Sl 19,13
Visse områder i dig selv ville du aldrig få øje på uden Guds hjælp. På den ene side kender du dig selv bedre, end alle andre. Du alene har adgang til dine inderste tanker, følelser og anskuelser. På den anden side kender du dig selv dårligere, end alle andre. Hvorfor?
Fordi vi rationaliserer, retfærdiggør, minimerer, glemmer og forskønner - og vi ved ikke engang, at vi gør det. Vi falder alle for selvtilstrækkelig blindhed. Vi kræver megen forståelse og påtager os kun lidt skyld. Vi lytter til eksperter, der er enige med os i vores holdninger, samtidig med at vi ignorerer eller nedgør alle beviser på det modsatte. Vi husker ikke bare forkert, vi husker forkert til fordel for vort ego. Bogen Egonomics fortæller om en undersøgelse, hvor 83 procent af befolkningen havde tillid til deres egne evner til at træffe gode beslutninger, mens kun 27 procent var sikre på, at de mennesker, de arbejdede tæt sammen med, kunne træffe gode beslutninger.
Vi bliver kede af det, når nogen ignorerer vores selvforsvar. Det er ikke fordi, at de andre er genier - det er bare det, at vi sidder midt i vores egen blinde plet; og uden at Helligånden arbejder i os, kan vi meget af tiden ikke engang få øje på vores synd.
Salmisten skrev: "Hvem lægger mærke til uforsætlige synder? Rens mig for skjulte synder! Skån også din tjener for de overmodige, lad dem ikke få magt over mig! Da er jeg udadlelig og uden skyld i grov overtrædelse. Tag nådigt imod min munds ord og mit hjertes tanke, Herre, min klippe og forløser!" (vers 13-15) Den bøn skulle du sætte dig for at bede hver dag.
Bibellæseplan: Ordsp 31; Kol 4; 1.Kong 15-16

… stille stunder styrker …

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.