UCBMEDIA … et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2016-02-09Læs et Ord til Dagen i dag (2016-02-10)2016-02-11
Ord for 2016-02-10
10. februar
Negative ioner
"Tilskynd drengen til at følge den vej, han skal gå, selv når han bliver gammel, vil han ikke vige fra den." Ordsp 22,6
At opdrage en teenager kan somme tider være som at sende en astronaut ud i rummet. Tidlige rumsonder fra Cape Canaveral i 1960Õerne skabte angst for astronauternes sikkerhed. Det var især intenst, når rumfartøjet skulle tilbage til jordens atmosfære. På denne farligste del af rejsen, ville negative ioner ophobes omkring varmeskjoldet og forstyrre radiokontakten i omkring syv minutter. Syv-meget-lange-minutter! Endelig ville en beroligende stemme fra Chris Kraft bryde igennem og sige: "Vi har fået kontakt med oberst Glenn igen. Alt er A-OK".
På en meget virkelig måde kan teenage-årene føles som sådanne rumfartøjer. Efter den stille opdragelse i barndommen, sendes den tretten-årig i voldsom fart ud i rummet. Så begynder noget, der ligner "negative ioner", at blande sig i kommunikationen, netop som de voksne ønsker at være overbeviste om barnets sikkerhed. Hvorfor vil hun/han ikke tale med de voksne? Hvorfor er de forsvundet bag en mur af tavshed? Det er en forvirrende og skræmmende tid. Heldigvis begynder nogle få skrattende signaler at trænge igennem efter et par års forløb, og kontakte bliver genetableret. Det negative miljø vil gradvist sprede sig, og "landingen" i de tidlige tyvere kan føre til en vidunderlig genforening for begge generationer.
Hvad skal du som forælder gøre i denne tid? For det første skal du bede for dem og stå på sandheden i Guds ord: "Tilskynd drengen til at følge den vej, han skal gå, selv når han bliver gammel, vil han ikke vige fra den." For det andet må du lære at være tålmodig. "Og udholdenheden skal føre til fuldendt værk, for at I kan være fuldkomne og helstøbte og ikke stå tilbage i noget." (Jak 1,4)
Bibellæseplan: Sl 41; ApG 13; 2. Mos 31-32

… stille stunder styrker …

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.