UCBMEDIA … et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2014-09-19Læs et Ord til Dagen i dag (2014-09-20)2014-09-21
Ord for 2014-09-20
20. september
Er du jaloux?
"... misundelse er edder i knoglerne." Ordsp 14,30
Den kristne underviser, Henrietta Mears sagde: "Den mand, som har travlt med at hjælpe ham, der er underordnet, har ikke tid til at være jaloux på sin overordnede."
Doktor Seuss skrev i hundredvis af børnehistorier. En af de mest kendte handler om Lyseslukkeren - en tegneseriefigur, der bliver så jaloux på andre, at han til sidst slår sig selv. Det er det, jalousi gør. Den er rettet mod andre, men ender med at opsluge os selv. Gud velsignede Kong Saul og løftede ham op fra ubemærkethed til den højeste position i Israel. Da David slog Goliat og folk smigrede ham, begyndte Saul at virke usikker og truet. I stedet for at glæde sig over, at Gud havde sendt David til at hjælpe ham, blev han bitter, og "Fra den dag så Saul skævt til David." (1. Sam 18,9)
Bibelen siger: "Besindighed er liv for legemet, misundelse er edder i knoglerne." Jalousi er ondartet - ukontrolleret kan den ødelægge alle relationer i din tilværelse. Den forgifter din attitude ved at få dig til at sammenligne dig selv med andre. Den stjæler al glæde og tilfredshed fra dig. Du bliver utaknemmelig og selvcentreret. Den får dig til at antage, at Guds ikke har resurser nok til at velsigne andre samtidig med at han velsigner dig. Sauls jalousi kostede ham tronen, familien, andres respekt og til sidst også livet. Lad ikke jalousi ødelægge dit liv. Vend om, før den fører dig på afveje. Gud gjorde os alle sammen til sine børn, da ingen af os fortjente det. Hvis du føler dig bitter over en andens velsignelser, så husk lige alle de mange måder, Gud har velsignet dig på, selv om du ikke fortjente det.
Bibellæseplan: Sl 81; Luk 2; Jer 7-8

… stille stunder styrker …

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.