UCBMEDIA … et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2015-10-04Læs et Ord til Dagen i dag (2015-10-05)2015-10-06
Ord for 2015-10-05
5. oktober
Er du bange? Stol på Gud!
" É Du bevarer freden, for de stoler på dig." Es 26,3
Det er normalt for os som levende væsener at føle frygt. De mest succesfulde og selvsikre mennesker, du kan komme i tanker om, har været bange. Det særlige for dem er, at de nægter at lade sig styre af angst, fordi de ved, at den lammer Žn, hvis man ikke holder den under kontrol. Bibelen siger: " É frygt er forbundet med straf É" (1. Joh 4,18)
Neurovidenskaben har fundet ud af, at mennesker, der tror, de måske skal have et elektro shock, er lige så bange som dem, der ved, at de skal udsættes for det. Forskeren Elizabeth Phelps skriver: " Meget af vores angst og usikkerhed er påført os gennem andre. Hvis du får besked på, at du skal være bange for en hund, reagerer hjernen som om, du virkelig er bange." Med andre ord, kender vores hjerne ikke forskel på reelle og imaginære trusler. Det giver en stor del af forklaringen på, at The National Institute of Mental Health rapporterer, at næsten tyve millioner amerikanere lider af angst-forstyrrelser.
ƒn, der lever i fuldstændig sikkerhed, men er bange for indbrud og røverier, lider lige så meget som Žn, der bor i et område med høj risiko for røverier, eller Žn, der rent faktisk er udsat for røveri. Fordi vores hjerne ikke skelner mellem reelt begrundede følelser og følelser, der skyldes imaginære årsager, kan frygt påvirke vores liv i en grad, der er lige så ødelæggende som fysisk overlast.
Psykolog Marilyn Barrick siger: " For det meste er frygt ikke andet end en illusion. Når man taler med andre om den, plejer den at forsvinde." Tal derfor med Gud om alt det, du er bange for, og oplev, hvordan din frygt forsvinder. Bibelen siger: " Du bevarer freden, for de stoler på dig. Stol altid på Herren, for Herren er en evig klippe." (Es 26,3-4)
Bibellæseplan: Sl 96; Luk 17; Dan 11-12

… stille stunder styrker …

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.