UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2017-03-21Læs et Ord til Dagen i dag (2017-10-21)2017-03-23
Ordet for 2017-03-22
22. marts
Om at lære børn tålmodighed (1
"Men håber vi på det, vi ikke ser, venter vi på det med udholdenhed." Rom 8,25
Livet, Gud og succes kræver, at man kan vente tålmodigt. Selv når vi har foretaget os noget rigtigt, kræver Gud af os, at vi tålmodigt afventer resultaterne. "For I har brug for udholdenhed, så I kan gøre Guds vilje og få det, som han har lovet." Hebr 10,36 Hvordan kan vi hjælpe vore børn til at udvikle denne vigtige livsfærdighed? Tammy Darling, skribent og mor, siger:
1) Sæt klare grænser. Sig for eksempel: "Du får det måske, når du har vist mig, at du kan vente tålmodigt." Lad ikke deres krav gøre dig vag!
2) Hjælp dem med at fokusere på noget andet . Man kan fx blive utålmodig af at stå i en lang kø. Så prøv imens at lege gættelege med de yngre børn og fx at drøfte familiens ferieplaner med de større børn.
3) Undervis dem gennem dit eksempel. Overhaler du på motorvejen for bare at ligge en vognlængde foran? Køber du impulsivt noget på kredit i stedet for at vente, indtil du har penge til at købe det? Hvad enten dine børn er tre år eller tretten, lærer de af at iagttage dig.
4) Undgå konstant at sige: "Skynd dig nu!" Det er typisk for småbørn at smøle. De har ikke begreb om, hvor lang tid det tager at blive klar. Så hjælp dem - i stedet for altid at skynde på dem - med at lære, hvordan og i hvilket tempo, man bliver klar. "Nu er det tid til at lægge dit legetøj væk ... tid til at få dine sko og sokker på ... tid til at tage din jakke på." Inddrag dem i handlinger, de forstår og kan håndtere i stedet for at frustrere dem med at skynde på dem. Derved lærer de at styre tiden på en praktisk måde.
Bibellæseplan: Sl 81; Rom 9; 5.Mos 9-10

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.