UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2017-03-20Læs et Ord til Dagen i dag (2017-10-21)2017-03-22
Ordet for 2017-03-21
21. marts
Vær venlig mod de uvenlige
"... bed for dem, der mishandler jer." Luk 6,28
Jesus underviste sine disciple og den store menneskemængde, der var kommet for at høre ham: "Elsk jeres fjender, gør godt mod dem, der hader jer. Velsign dem, der forbander jer, bed for dem, der mishandler jer." (Vers 27-28) Så tilføjede han: "... Så bliver jeres løn stor ..." (Vers 35) Gud ser, han noterer sig, og han lønner dig for alle de venlige handlinger, du foretager dig. Det er nemt at være venlig mod dem, der er venlige over for os, men for at være venlig mod dem, der ikke behandler en pænt, kræver det, at man vokser i Guds nåde.
I tegneserien Nancy, sagde Sluggo engang til Nancy, "Den nye dreng i skolen er ikke andet end et stort grødhoved!" Nancy svarede: "Du skal ikke tale sådan om andre. Jeg giver aldrig folk øgenavne." Sluggo svarede: "Nå, jeg blev bare så gal, da han sagde, at du så dum ud." Hvorpå Nancy vrissede: "Hvad havde det store grødhoved ellers at sige?"
Det er nemt at reagere venligt på venlige handlinger. Den virkelige udfordring ligger i at reagere venligt på de handlinger, der ikke er venlige. I 2009 lancerede Mark DeMoss en bevægelse, Project Høflighed, fordi han var træt af de ondskabsfulde angreb, politikere foretager mod hinanden, og af de folk i medierne, der kalder andre "uvidende, tåbelige, og dumme", fordi de ikke går ind for deres politiske ideer. I den bevægelse afgiver man følgende løfte: "Jeg vil være høflig i mine offentlige debatter og i min adfærd. Jeg vil vise respekt for andre, uanset om jeg er enig med dem eller ej. Jeg vil tage kampen op imod uhøflighed, når jeg oplever den."
Det er en god politik at efterligne! Hver eneste af os har et "venligheds-forråd", som vi bærer med os overalt, hvor vi går. Det er bedre kendt som vores tunge. Undervurder aldrig virkningen af ​​et venligt ord.
Bibellæseplan: Sl 80; Rom 8; 5.Mos 7-8

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.