UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2016-12-03Læs et Ord til Dagen i dag (2016-12-04)2016-12-05
Ordet for 2016-12-04
4. december
Hold op med at være så kritisk 4)
... søger jeg at være mennesker til behag? ... Gal 1,10
Her er nogle vigtige observationer:
1) Kritik er ofte ego-baseret. Oswald Chambers skrev: Tag dig i agt for alt, hvad der sætter dig på den overlegne plads. Og det er præcis, hvad en kritisk attitude gør; den udstiller dig som bedrevidende. Ikke kun det, den tilfredsstiller dig også ved at sætte spotlys på andre. Andre mennesker får nemlig svært ved at se, hvem du er, når du kaster et grelt, kritisk lys på dem. Hvis man lever på denne måde, siger ens holdning: "Hvis jeg ikke kan klare mig i denne verden ved det, jeg gør, vil jeg klare mig ved at sige, hvad du skal gøre bedre." Jakob skriver: ... Mine brødre, sådan bør det ikke være. Jak 3,10 Og Paulus skriver: Vær hinanden hengivne i broderkærlighed, kappes om at vise hinanden agtelse. Rom 12,10
2) Kritik kan være hjerteknusende. Tænk hvordan Moses må have følt det, da han bror og søster pludselig vendte sig imod ham. De, der er os nærmest, kender vort liv i detaljer, og derfor er vi særlig sårbare overfor deres kritik. Nogle gange giver vi som forældre vores børn et liv i kaos ved fylde hjemmet med kritik. Måske kan du, som du læser disse ord, høre lyden af din hårdeste kritiker - en far eller mor, der konstant ydmygede dig. En forælder, hvis ord stadig runger i dit sind: Der har aldrig været noget godt ved dig; du bliver aldrig til noget.
3) Hvordan reagerer vi på kritik? Paulus svarer: Var det stadig mennesker, jeg ville være til behag, var jeg ikke Kristi tjener. Gal 1,10 Hvis du i stedet for at lytte til dine kritikere, var opmærksom på hvad Gud mener om dig og dit liv, vil du blomstre op. Når alt kommer til alt, er hans mening den eneste, der tæller.
Bibellæseplan: Ordsp 5; Åb 11; Neh 1-3

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.