UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2017-10-20Læs et Ord til Dagen i dag (2017-10-21)2017-10-22
Ordet for 2017-10-21
21. oktober
Om at lære at lede (1)
"... du kan ikke være alene om det."
Præsident Theodore Roosevelt sagde engang: "Den bedste chef er ham, der er så fornuftig at vælge gode mænd til at gøre det, han ønsker gjort, og som har selvbeherskelse nok til ikke at blande sig i det, de gør."
Hovedsagen: Medmindre du lærer at uddelegere, vil dit lederskab blive dårligt, og din vision vil stagnere. I Anden Mosebog sled Moses sig selv op fysisk, følelsesmæssigt og åndeligt i forsøg på at holde trit med de krav, to millioner israelitter havde, og i at være "manden der har svaret" på ethvert problem. Det var dengang, hans svigerfar sagde til ham: "... du kan ikke være alene om det.ÊLyt nu til mit råd, og Gud være med dig!" (Vers 18-19)
Det kræver visdom, modenhed, og ydmyghed at bede om hjælp. Og det er et tegn på styrke, ikke på svaghed. Det er svært at komme overens med for dem af os, der sætter en ære i at "gøre det hele." Faktum er, at det, Moses gjorde, var hverken godt for ham eller for dem, der var afhængige af ham. Som leder er det nemt at overvurdere sin egen betydning og kompetence. Det er derfor, Paulus advarer: "Hav ikke højere tanker om jer selv, end I bør have, men brug jeres forstand med omtanke, enhver efter det mål af tro, som Gud har givet ham. Rom 12,3
Gud har placeret mennesker omkring dig, der har visse gaver og talenter. Når man anerkender og inddrager disse mennesker, bliver de tilfredse, og jobbet bliver gjort rigtigt. Gud skabte os til at være afhængige af hinanden, ikke til at være uafhængige. Uddelegering af myndighed til de rigtige mennesker styrkede Moses i hans opgave. Når du forsøger at være "alt for alle mennesker," ender du med at blive frustreret. Du er ikke kaldet til at gøre det hele, men til at få det gjort gennem andre. Det er det, ledelse handler om.
Bibellæseplan: Sl 112; 2.Pet 1; Ez 29-30

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.