UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2016-08-23Læs et Ord til Dagen i dag (2016-08-24)2016-08-25
Ordet for 2016-08-24
24. august
Giv jer selv til Gud
Lad derfor ikke synden herske i jeres dødelige legeme ..." Rom 6,12
Når nogen siger: "Jeg kan ikke gøre for det; det er bare sådan, jeg er," har de ret, men kun til en vis grad!
Forskere har undersøgt mere end hundrede enæggede tvillinger, der blev skilt fra hinanden ved fødslen. De blev opdraget forskellige steder i forskellige kulturer og religioner. Ved at sammenligne deres ligheder og deres forskelle blev det klart, at så meget som 70 procent af deres personlighed - var nedarvet. Deres DNA bestemte egenskaber som kreativitet, visdom, kærlighed, venlighed, vitalitet, levetidens længde, intelligens og selv glæden ved at leve.
Tænk på "Jim-tvillingerne" der levede adskilt, indtil de var 39 år. Begge giftede sig med kvinder, som hed Linda, ejede hunde, der hed Toy, led af migræne, var kæderygere, kunne lide øl, kørte samme bilmærke, og arbejdede for en sherif. Deres personligheder og holdninger var virtuelle fotokopier.
Hvad betyder disse opdagelser? Er vi marionetter, der agerer ud fra en fastlagt kurs uden fri vilje eller personlige valg? Overhovedet ikke. I modsætning til dyr, er vi i stand til rationel tænkning og uafhængig handling. Vi behøver for eksempel ikke at rette os efter enhver seksuel trang - på trods af vores genetiske fundament. Arvelighed kan føre os i en bestemt retning, men vores impulser kan bringes under kontrol. Det er her, den nye fødsel kommer ind. Gud giver dig en ny karakter og kraften til at overvinde den gamle.
Paulus siger det således: "Lad derfor ikke synden herske i jeres dødelige legeme, så I adlyder dets lyster. Stil heller ikke jeres lemmer til rådighed for synden som redskaber for uretfærdighed, men stil jer selv til rådighed for Gud som levende, der før var døde, så I bruger jeres lemmer for Gud, som redskaber for retfærdighed. (vers 12-13)
Bibellæseplan: Sl 54; Mark 4; Es 61-62

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.